Luni - 20 noiembrie 2007
O prima scurtă notă:
Săptămâna trecută (joi) am primit noul meu aparat de fotografiat, Canon 40D. dar până ieri (19.noiembrie.2007) încă nu am apucat să mă "joc" cu el.
Este cu adevarat o bijuterie iar un review profesional în care să studiaţi cam ce doriţi voi găsiţi la: canon40d Prima impresie a fost diferenţa uriaşă faţă de ce eram obişnuit (350D şi 400D ).
Următoarea impresie: habar nu aveam cum pornesc LiveView, cum schimb diafragma... cîteva minute de butonări şi de studiu al manualului şi am aflat... e genial (ce sunt alea cu altă ocazie sau google voi). Pentru cei care nu au ieşit din casă zilele astea (dar poate totuşi au văzut la televizor) vremea a fost şi este rea e ceva vreme deja. Totuşi aveam bijuteria şi eu... am plecat un pic la plimbare prin Timişoara (pentru cei care nu ştiu am fost căteva zile pe acasă, plec dimineaţă). Nu am prea avut ce să fac iar lumina existentă nu m-a ajutatprea mult astfel că am lucrat cu niste caracateristici nu tocmai de invidiat: timp de expunere circa 1/200, diafragma 5,6 şi !!! ISO800.Puteţi vedea două dintre rezultate (eu sunt foarte mulţumit):
Troglodytes troglodytes sau mai pe româneşte: ochiul boului, pănţăruş dar mie îmi place să-i spun troglodit.Câteva cuvinte despre:Are dimensiunea de circa 10 cm, iar asta face din ea una dintre cele mai mici păsări de la noi (există doar două specii mai mici la noi în ţară... mă refer la cele obişnuite), De găsit cam în toată ţara pe unde sunt păduri cu tufe (de la munte până la câmpie) . Cuibul este sferic/oval, cu o gaură laterală de acces, mascat de licheni şi muşchi, construit de regulă pe sol sau între rădăcini ori crăpături de piatră sau într-o scorbură largă. Iarna coboară în zonele de şes, mai adăpostite, fiind văzut (dar mai ales auzit) adesea în grădinile şi parcurile oraşelor.
Corvus frugilegus sau mai pe româneşte: cioara de semănătură.Câteva cuvinte despre:Pasăre mare de circa 47 cm. Observată de multe ori în stoluri uriaşe de mii de exemplare (mai ales iarna). Cuibăreşte, şi poate fi observată cu precădere în regiuni de câmpie, în colonii, uneori de sute de cuiburi. Cuiburile le instalează în arbori, adesea mai multe pe acelaşi copac. Penajul este negru cu reflexe metalice.
Pentru alte întrebări... cine vrea să ma găsească... mă găseşte.
cosmln
marți, 20 noiembrie 2007
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu